Vroeger vervaardigden bakkers vrijwel al hun producten met de hand. Hoewel we nog steeds regelmatig 'op ambachtelijke wijze bereid' lezen op etiketten van bakkerijproducten, komen hier tegenwoordig meestal wél machines aan te pas. Gelukkig maar, op deze manier kan er een veel groter en ook gevarieerder assortiment worden aangeboden. De industriële en ambachtelijke machines waar u zich van kunt laten bedienen, zijn van het meest moderne soort: broodsnijmachines, geleispuitmachines, uitrolmachines, invetmachines, brooddecoratiemachines, deegknipmachines, bloemstrooiers, deegprikmachines enzovoort.
Industriële bakkerijmachines
Bij de industriële bakkerijmachines kunt u onder meer denken aan ovens, uitrolmachines en deegkneders, zoals continuemixers en spiraalkneders. Continuemixers hebben het traditionele deegkneden als het ware overgenomen en kunnen enkele tonnen deeg per uur produceren. Of wat dacht u van een croissantmachine, die u tevens als snijtafel kunt gebruiken? Met gemak produceert u duizenden croissants per uur. De machine snijdt, vouwt en vult voor u. Door de machine anders in te stellen, kunt u ook allerlei andere producten uitsnijden. Zo beschikt u over een zeer veelzijdige machine.
Ambachtelijke bakkerijmachines
Chocolade is een van de meest geliefde lekkernijen ter wereld. Een bakkerij doet er goed aan chocolade aan te bieden, die anders is dan de repen in de supermarkt. Met een chocolademachine produceert u binnen korte tijd de meest uiteenlopende soorten en vormen chocolade. Zo assisteert een continue tempereermachine u bij het produceren van de fijnste chocoladewerken. Een geleispuitmachine helpt u weer met een andere favoriete lekkernij: gebak. Geleispuitmachines zorgen voor een mooi laagje over het gebak, zodat u het op verbluffende wijze kunt presenteren.