Detectivebureaus

De detective

Bij het beroep van detective komt al snel het beeld van een man met vergrootglas, krant met kijkgat en Sherlock Holmes-hoed in je op. Veel series, films en stripverhalen maken graag gebruik van detectives voor een spannend verhaal. Maar het beroep bestaat echt! Een echte detective doet natuurlijk meer dan met een camera in de bosjes liggen. Regelmatig benaderen mensen een detectivebureau om uiteenlopende redenen. Wie weet heeft u zelf nog eens een detective nodig!

Wanneer huurt u een detective in?

Een detective inhuren doet u niet van de een op de andere dag. Vaak heeft u al langere tijd vermoedens, maar geen bewijzen. U wilt zekerheid. Een detective inhuren doet u onder meer in de volgende gevallen:

  • Alimentatie: u vindt dat u teveel alimentatie betaalt. U kunt zich niet eens een cappuccino veroorloven, terwijl uw ex-partner op vakantie gaat naar de Malediven.
  • Fraude: bij vermoedelijke fraude, bijvoorbeeld binnen een bedrijf, inventariseert de bedrijfsrecherche de risico's van bedrijven en personen, zowel intern als extern. Zij rapporteren de risico's en de te nemen maatregelen.
  • Integriteitskwestie: u vermoedt dat uw werknemer onterecht ziek is. Of u gaat trouwen, maar is uw partner wel echt de persoon waarvoor hij/zij zich uitgeeft?
  • Opsporingsonderzoek: voordat de politie na 24 tot 48 uur in actie komt begint een detectivebureau al met een opsporingsonderzoek. Hierdoor neemt de kans van slagen enorm toe. Of u heeft zakelijke motieven om iemand op te sporen.
  • Overspel: u vermoedt dat uw partner u ontrouw is en wilt geruststelling of bevestiging.

Detectivebureaus verrichten hun werk vaak zowel in binnen- als buitenland. Detectivewerk hangt nauw samen met recherchewerk. Een detective maakt gebruik van middelen als cameraobservatie, digitaal sporenonderzoek en afluisterapparatuur.

Hoe vindt u een goede detective?

Detective word je niet omdat het je wel spannend lijkt om mensen te achtervolgen. Het is een serieus beroep waarvoor scholing en ervaring vereisten zijn. Een goede detective:

  • bespreekt eerlijk de haalbaarheid van uw verzoek;
  • informeert u over de manier waarop het detectivebureau te werk gaat;
  • houdt zich aan de mogelijkheden van detectivewerk binnen de privacy gedragsregels in de branche van de particuliere onderzoeksbureaus;
  • beschikt over de nodige, aantoonbare ervaring en een diploma 'particulier onderzoeker', waarmee het legitimatiebewijs 'particulier recherchebureau' aangevraagd kan worden. Met deze 'gele pas' mag de detective onderzoekswerkzaamheden verrichten;
  • adviseert u over de mogelijke vervolgstappen binnen de wet en ondersteunt u desgewenst bij uw gang naar de rechter;
  • bezit een vergunning van het Ministerie van Justitie, waarmee de detective een POB-nummer toegewezen krijgt;
  • is aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB) en leeft de gestelde richtlijnen na.

Wilt u een detectivebureau inschakelen voor een groter onderzoek, dan is het verstandig een persoonlijk intakegesprek aan te vragen bij meerdere detectivebureaus. Zo krijgt u een goed beeld van de kwaliteit van een detectivebureau en vindt u uiteindelijk de juiste detective.

Voor u gevonden Detectivebureaus

IJfs Business Consultancy B.V.

., .

Interne diefstal, Diefstal, Fraude, Interne fraude, Contractbreuk, Pre-employment screening, Antecedenten, Preventie, Security, Interim management

Regionaal zoeken

Klik op de kaart en zoek regionaal op bouwondernemingen

Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant Utrecht Noord-Holland flevoland Gelderland Overijssel Drenthe Groningen Friesland
Zoekresultaten op de kaart
Ook te vinden in ...
Overige rubrieken